Denne side og denne H-D (SRDUP) er begge 'Under Construction'.


Chopper 1998

SRDUP
Motor: 1984 Evo/Blockhead, stort sett original.
Gear: 4-trinns Super Glide kasse, høyt Andrews 1.ste gear. Kickstart, selvfølgelig!
Primær: 1.5 toms Phase III belt med Phase III alutranskåpe.
Ramme: Kraftig ombygd/sveiset original Bent Leg med bl.a. 45 graders rake og 4,5 tommers stretch, tilpasset Evo-motor.
Gaffel: Egen design, prototype lagd i 1990 av Calles med 4 grader rake, koniske bein, innebygde Koni-dempere og lengdejusterbar. Her ca. 17 tommer forlenget. Snart 26 tommer.
Oljetank: Hjemmesnekra, egen design med deler fra en slakta sytti talls H-D oljetank.
Framhjul: 3.00 x 19 med enkel skive og Brembo caliper.
Bakhjul: 165 x 15 bildekk med original trommelbrems.
Sete: Hjemmelagd. Festes med rør i seatpost-røret foran og borrelås bak.
Sissy bar: Hjemmelagd.
Skjermer : Modifisert 6" flatfender. Forskjerm = stygt.
Frontlykt: Traktorlykt med H4 innsats. Who is Bates, anyway???

(1998) SRDUP (Sammen Raska Deler, Uferdig Prosjekt) som må kalles en rullende videreutvikling, nå i sin 4. totalombygging siden 1984. Istedetfor å bygge den helt ferdig i denne siste versjonen, med alle de tidkrevende ideer som skal til for å lage den endelige utgaven, har jeg kasta den sammen med deler jeg allerede har, for etterhvert å lage deler/bygge videre om vinteren mens den er kjørbar om sommeren. Som småbarnspappa med tidkrevende jobb og engasjement i flere organisasjoner og klubber, så får den videre ombygginga bare ta sin tid. Grunnlinjene til den endelige utgaven blir ikke så ulikt dagens versjon. Fra tidligere utgaver er ramma bak korta inn til original lengde og styrehodet er raket ut til 45 grader. I hovedsak blir gaffelen litt lengre (25 tommer), lage nytt styre, sveise om en annen bensintank og bygge nytt eksosanlegg, lage nytt sete, 5 ekrede Invader-felger (du husker vel dem, fra sytti-åra?) er kjøpt inn fra swap meet hos Twin Club, masse plasting/molding og mangefarvet lakk med candy-apple og flake, pluss en haug med andre småting. Forleste meg på chopperblader i sytti-åra og slikt setter spor i en stakkars sjel. Hippie-stuk fra syttitallet gjelder fortsatt, men Evo-motoren hører jo desverre til en nyere periode. Mye flake- og candylakk med mønster og mye molding, et AEE King & Queen-sete fra begynnelsen av sytti-tallet ligger på hylla og venter sammen med en nesten like gammel peanut-tank. Begge deler har jeg hatt siden sytti-tallet, brukt på hhv. Panhead'en og BSA'en.
For fin finish eller hi-tech deler står heller ikke øverst på ønskelista. Det skal bli en blanding av Low Tech og No Tech med egenproduserte og funksjonelle deler.

   Cafe Racer 1991 (1991) Jeg og kona (hennes penger ...) kjøpte i 1989 en 1977 XLCR Cafe Racer, da den eneste i landet, som ble solgt etter etpar år. Morsom H-D som jeg ikke hadde tid og penger til å restaurere til original stand. Jepp - original. Stort sett så er alle andre sykler kun et utgangspunkt for ombygging for min del.

Suzuki Bay Area Lowrider (1998 og 1986) Sist, men ikke minst sjefs-sykkelen. Utgangspunktet er en 1977 Suzuki GS 750 som ble kjøpt inn for 4000.- i 1983 fordi "alle" skulle ha Harley. Som den kverulanten jeg er måtte jeg finne på noe annet. Bildet (bedre kommer!) viser den halvferdig slik den er idag og slik den så ut i 1986 med 621-godkjenning og mangellapp størrelse stor da prosjektet ikke var/er ferdigbygd. Stuket er Bay Area Lowrider, også kallt Digger-bikes, inspirert av en trend fra siste halvdel av sytti-årene. Meningen var å plassere en Sportster-motor i ramma og godkjenne den slik - Haruki GSXL 1000 ! Men den motoren måtte selges. Vent noen år til, så ....


I am hungry!