Her har jeg slengt inn noen dårlige bilder fra åtti-årene. Flere bilder, mer tekst og bedre design kommer senere. Årstallet i parentes viser når bildet ble tatt.Panhead 1980 (1980) Panheaden i første ombygging i 1980 som EL 1000 kubikker med 8 tommers Hydra og original-ramme. Merk King & Queen sete fra AEE - skal brukes på SRDUP'en. BSA Rocket 3 chopperen til venstre var Bikkja sin chopper. Her utenfor Renegades MC sitt klubbhus i København sommeren 1980 på vei hjem etter en England og Europa-ferietur. Kula sin Triumph kan skimtes til høyre.Panhead 1981(1981) Dette årets utgave med 2 tommers stretch i ramme frambeina og 10 toms forlenget Hydra-gaffel. I tillegg ble motoren bygd om til 1400 ccm. med 4 1/2 toms stroke. Her utenfor Customizers kåken på Økern i 1981. Gubben sjøl ser omtrent like hippie-aktig ut idag som da. Suck Trends !
Dette bildet vakte stor oppmerksomhet (og indignasjon!) da det viste den nye redaktøren i MC-Bladet til NMCU, hvor det også var en chopper på forsida av bladet. Helt uforberedt fikk NMCU 3 chopperfyrer inn i sitt styre det året, og MC-Bladet kom ut oftere enn noen gang tidligere. Vi var vel en paria-kaste på den tida (da også!).Panhead on the road Joda, den kunne kjøres med også.
Den var millimetre fra å bli godkjent av Biltilsynet i Oslo da den ikke helt ukjente Neslein så sykkelen inne i hallen og satte foten ned. Dette var før NFSOK og choppergodkjenninga var kommet ordentlig i gang. Vi (dvs. Lightning og Kalle i 1%'ers og meg) jobbet da først gjennom NMCU for choppersaken. NMCU er nå en viktig medarbeider i denne saken framover.Panhead 1982 (1982) Panhead'en slik den ble bygd om til 1982 med bobber-stuk - knall gul. Den ble solgt i 1983 for å begynne på et nytt prosjekt. Motorvalget stod en stund mellom Harmann 120 kubikktommer (som ingen fikk til å fungere) og V-Twins Nostalgia- motor (som ble en flopp) inntill jeg leste om og bestillte den nye Evo-motoren, da kallt Blockhead, i august 1983. Om du synes et er noe kjent med denne H-D, så kom den i Torkel Stana i Hydra MC, sin eie. Han endret endel og gjorde den såpass strøken at den vant masse pokaler på Rabies sine Vårmønstringer og andre steder.Chopper 1985 (1985) Nytt H-D prosjekt. Den var først en 1952 veteran godkjent med Evo. motor i 1984 som rimelig raskt ble den choppet med original ramme for så å ende opp slik med et lekkert geitestuk. Den var faktisk den første Harley'en som først var veteranavgiftsbelagt for deretter å bli choppergodkjent kode 621. Det var en fordel å være formann i NFSOK - man fikk lettere gjennomslag for det man mente var lovlig. En kuriositet er at de 3 siste sifrene i motor-nummeret også er 621.
Moro og sjeldent med Evo-motor de første årene. Nå er det like eksklusivt som å ha navle.Chopper 1986 (1986) Samme H-D i tredje ombygging fra 1986. Ramma var nå stretchet 4 1/2 tomme, raket ut til 40 grader på styrehodet og forlenget 2 tommer bak for å få plass til batteri mm. mellom gearkassa og ramma. 14 tommers Hydra gaffel med rakebare kroner.
Travelt år. Harley-Davidson Owners Club Norway ble startet, og som medlem nr. 1 var jeg president det første året. Siden har karrieren i H-DOCN bevisst gått nedover, men jeg er fortsatt aktiv på datasiden.Chopper 1989 (1989) Samme H-D, dvs. SRDUP'en i en tidlig utgave. Kostelakkert primer rød med mattsvart lakkert eksosanlegg. Forandring fryder !


Do not FLIE away, please ...